//mobile menu top items clickable

Hva er smart display campaigns?

Smart display campaigns heter på norsk smarte kampanjer for displaynettverket. Det er en kampanjetype som baserer seg på automatisering for at du som annonsør skal kunne utvide kundebasen din og nå brukere i riktig øyeblikk i kjøpsprosessen. Dette basert på en rekke datapunkter for å få så mange konverteringer som mulig. Ved hjelp av disse datapunktene vil smart display kampanjer sette sammen den beste kombinasjonen av elementer (bilder, tekst, logo og overskrift) for enhver annonsevisning.

Smart display campaigns er kampanjer som er enkelt å administrere inne i Google Ads da kampanjetypen kombinerer følgende tre optimaliseringsteknologier for å gjøre opprettingen av annonser, budgivning og målretning enklere:

Automatisk annonseoppretting

  • Smart display kampanjene benytter seg av responsive søkeannonser – Annonser som blir automatisk generert ut i fra de generiske bildene, logoene, beskrivelsetekster og overskrifter du har lagt til.

Automatisk målretting

  • Automatisk optimalisering av målrettingen mens kampanjen kjører slik at annonsene vises oftere der de oppnår best resultater. Sammen med dynamisk prospekting kan feeden målrettes mot personer med høy sannsynlighet for å konvertere.


Automatisk budgivning

  • Kampanjene optimaliseres med mål-CPA som budstrategi for å gi deg som annonsør mest mulig avkastning. Det vil si at når dataene indikerer at det er stor sannsynlighet for en konvertering økes budet og motsatt dersom dataene indikerer at sannsynligheten for at en konvertering gjennomføres er lav.

 

smart display

 

Faktorer/ datapunkter automatisk budgivning tar i betraktning for hver auksjon.

 

Hvem er smart display for?

Smart display er for deg som ønsker å nå flere kunder i alle steg i kjøpsprosessen, inkludert remarketing uten at du må jobbe hardere. Ved å automatisere bort annonseopprettingen, målrettingen og budgivingen vil systemet optimalisere på en rekke datapunkter i sanntid for å nå brukere som er viktigst for din bedrift for at du skal få så mange konverteringer som mulig innenfor budet du har satt. Med smart display kampanjer er det i tillegg mulig å kun betale når kunder foretar en konvertering i stedet for annonseklikk.

Hva skal til for at jeg kan kjøre smart display?

For å kunne ta i bruk smart display kampanjer må man først ha konverteringssporing på plass. Videre må man oppfylle kvalifikasjonskravet for antall konverteringer de siste 30 dagene som er på minimum 50 konverteringer i displaynettverket eller 100 konverteringer i søkenettverket.

Smart Display kan også kombineres med andre typer display annonsering, som programmatiske kjøp eller andre former for betalt søkeannonsering.

 

Kilde: 
Smart display
Betal for konvertering